COVID-19 LÁTOGATÁSI SZABÁLYOK

Kik látogathatják jelenleg a Bodorkát?

A vonatkozó kormányrendelet előírásai alapján a magyarországi állatkerteket a jogszabály hatályának ideje alatt csak a koronavírus ellen védett személyek, valamint a 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A jogszabály szerint koronavírus ellen védett személynek az minősül, aki ezt védettségi igazolvánnyal igazolja. A rendelet azt is előírja, hogy aki a koronavírus elleni védettségét vagy életkorát a rendeltben meghatározott módon nem igazolja, annak beléptetését meg kell tagadni, látogatásának megkezdését meg kell akadályozni. Ezt szigorúan ellenőrzik kollégáink.

A fenti, mindenkire nézve kötelező rendelkezések alapján Állatkertünket az újranyitást követően további intézkedésig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak látogathatják.

A 18 éven felüli személyek belépéséhez tehát védettségi igazolványra, illetve személyazonosító igazolványra vagy útlevélre lesz szükség (a védettségi igazolvány ugyanis csak ezek felmutatásával együtt érvényes), a 18. életévüket be nem töltött személyek esetében pedig személyazonosító igazolványra, vagy útlevélre, vagy vezetői engedélyre, vagy diákigazolványra.

A fent említett igazolványokat az épületbe történő belépéskor kérjük felmutatni! Látogatóink számára gyorsabb bejutást tudunk biztosítani, ha megérkezéskor előkészítik a szükséges okmányokat a bemutatáshoz.

Maszkhasználat

A Látogatóközpont területén továbbra is kötelező a maszkhasználat és a 1,5 méteres távolságtartás.

Jogszabályi háttér

A Bodorka újranyitását, továbbá a létesítmény látogatás feltételeit tekintve a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alapján történik. Ezen jogszabályok közé tartozik különösen a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet, illetve a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet.

A rendeletek a https://magyarkozlony.hu/ weboldalon érhetőek el.